Brouwerij Den Hopperd, België

Den Hopperd is een kleine, ambachtelijke huisbrouwerij van biologische bieren. ’Hopperd’ is een oud Nederlands woord voor gehopte wort. Bart Desaeger – die in 1996 zijn eerste brouwsel op de mark bracht – wil met die naam ook aangeven dat hij zich houdt aan aloude brouwtradities.

In brouwerij Den Hopperd wordt hun eigen bier, Kameleon, gebrouwen. Maar ook andere brouwers maken graag gebruik van hun kennis en faciliteiten zoals Paul Warmenbol.

Brouwer Bart Desaeger volgde aan de brouwerijschool in Gent een opleiding tot laborant. Tijdens zijn studie kreeg hij de smaak te pakken en niet veel later begon hij thuis te brouwen. Al snel werden de brouwketels te klein en ging hij op zoek naar iets groter. Bij toeval kwam hij terecht bij Brouwerij Piessens in Temse, waar brouwketels en een bottelarij te koop stonden. De hele brouwinstallatie werd verhuisd naar Ramsel en ondergebracht in een voormalige hoeve met een bescheiden terrasje. In 1996 opende Den Hopperd daar de deuren. Dat jaar stroomde het eerste Kameleonbier uit de tanks.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te mogen gebruiken.