Gageleer, België

In 1996 werd Gageleer voor het eerst gebrouwen en gebotteld in opdracht van een natuurvereniging in de omgeving van Turnhout. Het belangrijkste ingrediënt van het bier is gagel, een struik die vooral voorkomt op heidevelden en in moerassen en waar het natuurgebied De Kempen rond de plaats Turnhout in België bekend om staat. De natuurvereniging bracht het bier een jaar later op de markt met als doel het werven van fondsen voor de aankoop en het onderhoud van natuurreservaten in de Kempen en zo het natuurgebied te beschermen. Sinds 2003 wordt Gageleer gebrouwen van enkel biologische grondstoffen en is het ook bio-gecertificeerd. Het tweede bier van Gageleer, Bufo, is sinds 2003 op de markt.

De brouwerij werkt zo veel mogelijk met gerst van lokale bioboeren die werken in harmonie met de natuur. Door gebruik te maken van lokaal geteelde gerst steunt Gageleer de lokale economie en wordt de ecologische voetafdruk verkleind.

 • 0 out of 5

  BUFO 33cl

  BUFO is een fijn gehopt blond volmoutbier van hoge gisting met nagisting in de fles met slechts 4,8 vol.% alcohol. Het is een lichte, verfrissende dorstlesser, zonder suiker, kruiden, of andere producten er aan toegevoegd. THT 12-2017

  1.75
 • 0 out of 5

  Gageleer 33cl

  Gageleer is een volmoutbier van hoge gisting, dus geen suiker toegevoegd om het alcoholpercentage te verhogen. Het hoofdbestanddeel is Gagel in plaats van hop, dit zorgt voor een unieke kruidige bitterheid. Door de aparte smaak is het bier ondanks zijn alcoholgehalte verrassend verfrissend.

  2.10
 • 0 out of 5

  Gageleer 75cl

  Volmoutbier van hoge gisting, dus geen suiker toegevoegd om het alcoholpercentage te verhogen. Het hoofdbestanddeel is Gagel in plaats van hop, dit zorgt voor een unieke kruidige bitterheid. Door de aparte smaak is het bier ondanks zijn alcoholgehalte verrassend verfrissend.

  6.50
 • 0 out of 5

  Gageleer Superior Dark 33cl

  2.30

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te mogen gebruiken.