Gageleer, België

In 1996 werd Gageleer voor het eerst gebrouwen en gebotteld in opdracht van een natuurvereniging in de omgeving van Turnhout. Het belangrijkste ingrediënt van het bier is gagel, een struik die vooral voorkomt op heidevelden en in moerassen en waar het natuurgebied De Kempen rond de plaats Turnhout in België bekend om staat. De natuurvereniging bracht het bier een jaar later op de markt met als doel het werven van fondsen voor de aankoop en het onderhoud van natuurreservaten in de Kempen en zo het natuurgebied te beschermen. Sinds 2003 wordt Gageleer gebrouwen van enkel biologische grondstoffen en is het ook bio-gecertificeerd. Het tweede bier van Gageleer, Bufo, is sinds 2003 op de markt.

De brouwerij werkt zo veel mogelijk met gerst van lokale bioboeren die werken in harmonie met de natuur. Door gebruik te maken van lokaal geteelde gerst steunt Gageleer de lokale economie en wordt de ecologische voetafdruk verkleind.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te mogen gebruiken.