Herkenrode Boer, België

Landbouwer Pieter Coopmans werkt sinds 8 jaar in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos aan het natuurbeheer op de abdijsite Herkenrode. Wat begon met het begrazen van enkele weides rond de abdij is uitgegroeid tot het beheer van een mix aan weilanden en akkers met diverse granen. Ondertussen voldoen alle gronden aan de biologische productiemethode.

Het graan dat op de site geproduceerd wordt, krijgt diverse bestemmingen: de granen van mindere kwaliteit worden gebruikt voor veevoeding en 10% van het graan blijft staan als wintervoedsel voor vogels en wilde dieren. De hoogwaardige granen verdienen een betere bestemming: tarwe wordt verkocht als biomeel via het project ‘Kortweg Natuur’ van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren. En de gerst kan brouwgerst worden.

Zo ontstond de idee om een biobier te ontwikkelen en in samenwerking met Gert Jordens van brouwerij Jessenhofke werd het biobier ARVUM gecreëerd. Een verfrissend biertje, ideaal om na het werk op het land de dorst te lessen. Zo is ook de naam van het bier ontstaan (ARVUM is Latijn voor veld, akker).

  • 0 out of 5

    ARVUM 33cl

    Het biobier ARVUM is een blond bier van 6% Alc. Vol met een licht zoetige ondertoets, maar het is voornamelijk de bitterheid die overheerst. De biologische hop zorgt voor de kruidigheid die in het bier kan worden waargenomen.

    2.45

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te mogen gebruiken.