Les 3 Fourquets, België

Aanvankelijk (2004) opgericht om de naburige taverne te bevoorraden van gemoute dranken in vat, heeft de brouwerij “Les 3 Fourquets” in 2007 beslist om een nieuw bier te creëren, in champagneflessen maar eveneens in vaten.

De wil van de brouwers was om een bier te bedenken en dit te brouwen door de tradities nauwgezet te respecteren maar desalniettemin voorzien van een nieuw en uniek geur- en smaakpalet en dit in een moderne installatie.
Het uitzonderlijke kader waar de brouwerij zijn activiteiten ontplooit kon enkel inspiratie geven aan zijn bewerkers van het gerst.

De brouwerij is inderdaad opgericht in de schoot van een fantastische 18de – eeuwse hoeve en maakt deel uit van het patrimonium der Belgische Ardennen, neergelegd in een juwelenkistje vol groen naast een beekje met puur en fris water.

In een periode waar zelfs onze voorouderen er nog geen hadden gezien, bevolkten de wolven de kalme plekken in deze mooie Ardennen. Men zegt dat deze horden uit Slovenië kwamen, de landstreek waar de beste hop ter wereld het licht ziet.

Waar of niet? Wat er ook van is, een rasbier is geboren : LUPULUS

Terzijde gezegd, de Latijnse naam van hop is HUMULUS LUPULUS wat letterkundig ook “KLEINE NEDERIGE WOLF” betekent.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te mogen gebruiken.