Wat is biologisch bier?

Biologisch bier? Wat is dat dan?

Bier is biologisch wanneer het wordt gebrouwen van enkel biologisch geteelde grondstoffen. Dat houdt dus in dat alle grondstoffen (mout, hop, eventuele kruiden, etc.) verbouwd zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Het betekent ook dat er bij de verbouwing van grondstoffen en bij de bereiding van het bier zo veel mogelijk op water en energie wordt bespaard. De ingrediënten zijn vaak zo veel mogelijk regionaal.

In plaats van chemische bestrijdingsmiddelen kunnen boeren biologische alternatieven inzetten. Dit zijn middelen die zijn gebaseerd op de natuurlijke vijanden van schadelijke organismen. Het gebruik van deze middelen is niet alleen goed voor de natuur en het milieu. Het is ook nog eens zo dat de schadelijke organismen niet resistent worden tegen deze middelen, wat bij chemische producten vaak wel gebeurt.

Behalve goed voor de natuur zijn deze biologische middelen ook nog eens goed voor de kwaliteit. Biologisch geteelde grondstoffen zijn vaak van een betere kwaliteit en dit zorgt ook weer voor een betere smaak in het bier.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te mogen gebruiken.